De huidige tijden zijn spannende tijden. Zeker voor ondernemers (met en zonder personeel). Veel ondernemers moeten kijken waar ze nu kunnen besparen. Andere ondernemers gaat het nu voor de wind. Het ligt er waarschijnlijk maar net aan in welke sector je je begeeft. In welke sector je je ook begeeft, graag wil ik iets onder de aandacht brengen waarvan ik denk dat het een ondernemer goed op weg kan helpen naar het doel wat hij of zij voor ogen heeft. Ik heb het over shortlease van een auto.

<h2> Wat is shortlease? </h2>

De naam zegt het eigenlijk al. Je kunt een auto leasen voor een korte periode. Je krijgt dus een contract voor een korte periode. Een korte periode houdt in van 1 tot en met 18 maanden. Je kunt zelf bepalen hoe lang je wilt leasen. Daar komt bij dat het aantrekkelijk is voor verschillende doelgroepen. Zo betaal je aan vast, laag bedrag per maand. Zo zijn er geen onverwachte kosten verbonden aan het contract. Alles zit bij het contract inbegrepen. Het is dus all-inlcusive en je kunt het per maand opzeggen. Je kunt dan kiezen uit verschillende opties. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een personenauto maar een bestelauto valt ook binnen de mogelijkheden. Ook kan er vaak uit voorraad worden geleverd. Dit houdt in dat je al heel snel onderweg kunt zijn met je nieuwe auto. En dat is handig wanneer een goede mogelijkheden op het gebied van ondernemen zich voordoen.

<h2> Doelgroep </h2>

Nu kan het zijn dat je je afvraagt of je ook in aanmerking komt voor bovenstaande voordelen. Natuurlijk moet je zelf even goed uitzoeken of dat daardwerkelijk zo is maar het gaat er in eerste instantie vooral om dat je goed weet waarom je een auto wilt leasen en of dat echt nodig is. Werk je bijvoorbeel heel veel vanuit huis of werk je standaard op je eigen kantoor? Dan kan het zijn dat leasen niet echt nodig is. Aan de andere kant geldt ook: Ben je veel op de weg en moet je veel klanten bezoeken? Dan is het wel weer handig om te kijken of leasen iets voor je kan zijn. Mocht je voor jezelf duidelijkheid hebben op deze vragen en je wilt of moet leasen dan adviseer ik je om even verder te lezen. Het acceptatiebeleid van organisaties kan erg verschillen. Er zijn wel degelijk goede organistaties te vinden die een soepel acceptatiebeleid hebben. Ook als je bijvoorbeeld starter (korter dan drie jaar een bedrijf) of zzp' er bent. De meeste voorwaarden zijn gemakkelijk online te vinden.