Het is inmiddels wel duidelijke dat de supermarkten en verschillende webshops enorm goed draaien. Daarbij is het onder andere belangrijk dat je je administratie en magazijn goed op orde hebt. Dit zorgt er voor dat de klant nooit met lege handen komt te staan. In deze blog wil ik me vooral richten op het in orde houden van het magazijn. Er is namelijk wel wat voor nodig om het allemaal op rolletjes te laten lopen. Naast een goede planning, personeel en afspraken is er namelijk een hulpmiddel dat er voor kan zorgen dat er efficiënter wordt gewerkt: de heftruck. Als je een groot magazijn hebt, dan is het het zeker waar om een heftruck aan te schaffen. Eigenlijk ga ik er al vanuit dat iedereen die een groot magazijn heeft, er al wel een heeft staan. Toch kan het goed zijn om een tweede heftruck te kopen. Uiteraard moet je wel personeel hebben dat het kan besturen maar uiteindelijk zal het je veel opleveren.

Wat is het precies?

Een heftruc is een transportmiddel dat goederen die op pallets  staan, op gemakkelijke wijze kan vervoeren. Er zijn grote vorkheftrucks die wel tot 10 ton kunnen tillen. Een heftruck wordt ook wel vorkheftruck, vorklift of heftruck genoemd. Ze worden aangedreven door een verbrandingsmotor of een elektromotor. Meestal zie je dat hoe groter het bedrijf dat moet leveren, hoe meer heftrucks er op het bedrijventerrein rondrijden. 

Kopen?

Ben je er van overtuigd dat het jouw bedrijf kan helpen groeien en er voor kan zorgen dat je effiëncter kan werken? Dan vraag je je nu misschien af waar je moet beginnen met zoeken. Dat is echter niet zo heel moeilijk. Ten eerste moet je je afvragen of je een nieuwe heftruck wilt aanschaffen of dat je een tweedehands wilt. Mocht je eerst een willen kijken hoe het werkt met een heftruck, zou ik aanraden om een tweedehands te proberen. Ook is het belangrijk om te weten hoe groot het budget is dat je hebt. Er zijn namelijk grote verschillen in prijzen te zien (ook bij tweedehands goederen). Denk dus even goed na wat je wilt, en wat de heftruck precies moeten kunnen tillen. Daarbij geldt vaak hetzelfde als bij auto's hoe nieuwer en hoe meer mogelijkheden, hoe duurder het wordt. Waag er eens een zoektochtje op internet aan om te kijken of je iets kan krijgen wat in je hoofd zit. Daarna is het aan te raden om bij de verkoper te gaan kijken en een proefrit te maken!